Return to site

Corner Vest 27.10 - 21.12.2023

KOM OG LÆR DIG SELV AT KENDE

CORNER VEST

“Hunde og Haver, Fugle, Fyrværkeri, Tigre og Tankskibe, Blomstervaser, Biler, Bjerge og

Kaffekander, Palmer og Prinsesser, Bakker og Dale, Huse og Havne, Antikke gudinder,

Anemoneskove, Alternative Horisonter og Farvede Felter.”

Sådan prøvede Jens Bohr i årets Corner katalog at sammenfatte Corners billedbombardement. Med sin poetiske opremsning kommer han overraskende tæt på at portrættere, de sidste 91 år mangfoldige udstillingsvirke og derved også årets Corner Vest udstilling på DNK og MK61.

Sidste år rundede Kunstnersammenslutningen Corner 90 år. Det blev fejret med Cornerudstilling nummer 90, på Sophienholm i Kgs. Lyngby og som noget nyt, blev hele udstillingen pakket nænsomt ned, og drog mod vest. Cornerudstillingen debuterede nemlig i Jylland, ikke ét sted men hele to steder simultant. DNK og MK61 tog imod samtlige værker fra Sophienholm, solgte som usolgte. Under det nyfundne navn Corner Vest, åbnede vi i Thisted og Nykøbing Mors.

Corners nye samarbejde med DNK og MK61 blev heldigvis ikke en enlig svale. Udstillingerne blevvel modtaget og alle parter er blevet enige om at fortsætte Corner Vest, dog med visse væsentlige ændringer i forhold til sidste års udstilling. Corner Vest er nu en selvstændig udstilling og ikke som sidste år en vandring af Cornerudstillingen fra øst mod vest. Årets Corner Vest vil derfor ikke indeholde solgte værker som sidste år, men være en helt ny udstilling.

Kunstnersammenslutninger udstiller næsten aldrig med samme hold, nogen står over, nogle har travlt med soloudstillinger. Corner Vest byder i år på 24 Corner kunstnere. De fleste var også med på Cornerudstillingen 23 på Gammelgaard i foråret, men der er også nogle der kun er med på Corner Vest.

Corner har fået 2 selvstændige ben, den traditionelle Københavner begivenhed og den nye rebel i det nordvestlige Jylland.

Vi i Corner har kigget på os selv, det vi har været og det vi er idag og fremsagt mantraet : Landskab, dyr og menneske

Traditionelt som ind i helvede, men basalt. Der hvor vi var og stadig er, alene med vores venner. På en rund sten, roterende omkring en livgivende ildkugle. Uden specifik identitet, ud over den at kunne genkende os selv. Kom og se om du kan genkende dig selv i Corners mange spejle.

Kunstnersammenslutningen CORNER, der i 1932 åbnede sin første udstilling i lokaler på hjørnet af Vester Voldgade og Studiestræde i København. CORNER var 1936-42 tilsluttet Høstudstillingen og afholdt derefter de årlige udstillinger på Charlottenborg frem til 2007 hvorefter Sophienholm har været vært. Kunstnerisk har CORNER en alsidig sammensætning, dog har de fleste et fælles udgangspunkt i en naturalistisk beskrivelse af virkeligheden, der ofte udtrykkes gennem figurationen. CORNER er i dag Danmarks næststørste kunstnersammenslutning med medlemmer fra ind- og udland. Corners aktiviteter kan året rundt følges på www.corner.dk, på facebook som Cornerudstillingen og Instagram som corner_udstilling.

Kunstnersammenslutningen CORNER har en støtte forening der hedder Corners Venner. Corners Venner har ved den årlige Corner-udstilling mulighed for at komme ind til sær-fernisering dagen før ferniseringen for alle øvrige besøgende.

Corners Venner har desuden gratis adgang til udstillingen i hele udstillingsperioden, og får udleveret eller tilsendt årets Corner katalog. Endelig deltager Corners Venner i den årlige lodtrækning om købsanvisninger til køb af værker af Corners kunstnere på årets udstilling. Et medlemskab af Corners Venner koster årligt 250,- kr årligt og man kan melde sig under fanerne på www.corner.dk/corners-venner/Udstillere:

Martin Askholm

Jens Bohr,

Linda Bjørnskov

Per Baagøe

Uffe Christoffersen

Mia Nelle Drøschler

Alba Enström

Claus Handgaard

Bente Hansen

Ole Prip Hansen

Finn Heiberg

Lars Heiberg

Elisa Jensen (US)

Jens-Peter Kellermann

Pontus Kjerrman

Kirsten Klein

Leif Madsen

MatWay

Anita Viola Nielsen

Egon Bjerg Nielsen

Mogens Nørgaard

Anne Marie Ploug

Lars Ravn

Tong Wang (S)