Return to site

Corner exhibition 2022

Sophienholm, Lyngby.

18. 03- 18.04.2022

 

 

PRESSEMEDDELELSE

SOPHIENHOLM KUNSTHAL   

Udstillingen CORNER 90 år. Hjørnelandskabet. 

En fest for kunsten og de mangfoldige synsvinkler 

Det er faktisk såre simpelt: Kunstnersammenslutningen Corner fik sit navn fordi den bygning i indre København, hvor den første udstilling fandt sted i 1932 simpelthen havde fået det fancy engelske navn: ”Corner”-bygningen. Bygningen er for længst fortid, men Kunstnernes sammenslutning bestod og beholdt sit navn.  Siden har de haft hjemme mange steder og de seneste 14 år på Sophienholm i Lyngby.  Kredsen af kunstnere er kun blevet større og er i dag Corner Danmarks næststørste kunstnersammenslutning, med en stor mangfoldighed i både udtryk og alder og endda nationalitet blandt kunstnerne. I anledningen af 90 års fødselsdagen deltager hele 35 på jubilæumsudstillingen. 

Udstillingen har i år fået et tema, ”Hjørnelandskabet”. Det er ikke kun ment som et ordspil på det historiske navn, men også den dybere mening der efterhånden viste sig gennem årtierne, hvor sammenslutningerne gav stemme til den kunst, der viste verden fra en mangfoldighed af synsvinkler, frem for skiftende ensporede moderetninger. Samtidig er temaet selvfølgelig rummer et hint til den fællesnævner der fra starten har været for Corners kunstnere: Kærligheden til landskabet som motiv.

“Hjørnelandskabet er som skabt til Sophienholm, med 90 års udstillingen der strækker sig fra Mezzaninen i syd gennem hovedhuset, cobrarummet og staldloftet ud mod nordvest til junglen i væksthuset. Et godt langt, favnende, frodigt landskabeligt hjørne” udtaler Jens Bohr, medlem af Corners ledelse. 

En af de ting der har karakteriseret Corner fra starten er deres åbenhed over for andre kulturgenrer. Både digtere og forfattere har flokkedes og samarbejdet med Corner og ikke mindst musikken har altid være en fast bestanddel af udstillingerne.  Og også denne gang vil der være en række livearrangementer i løbet af udstillingen. ”Det siges altid at være en fest når Corner udstiller, så jeg tror hele halvfems år fødselsdag og at vi endelig kan se kunst helt uden restriktioner, kun vil gøre festlighederne større” siger Barbara Læssøe Stephensen, chef for Sophienholm. 

Praktiske oplysninger

Udstillingsperiode 18. marts – 18. april 2022.

Sophienholm

Nybrovej 401

2800 Lyngby

Åbningstider

Tirsdag – fredag kl. 11 – 20. 

Lørdag -Søndag kl. 11 - 17.

Mandag lukket

Transport

Bus 191 Lyngby St. mod Sorgenfri.

Udstillere 2022:

Martin Askholm, Maria Bianca Barmen, Elisabeth Bergsøe, Jens Bohr, Linda Bjørnskov, Per Baagøe, Uffe Christoffersen, Mia Nelle Drøschler, Maja Lisa Engelhardt, Daniel Enkaoua, Alba Enström, Mogens Gissel, Claus Handgaard, Bente Hansen, Merete Hansen, Ole Prip Hansen, Finn Heiberg, Lars Heiberg, Tove Hummel, Elisa Jensen, Jens-Peter Kellermann, Pontus Kjerrman, Kirsten Klein, Leif Madsen, Anne Marie Mejlholm, Ulrik Møller,  Anita Viola Nielsen, Egon Bjerg Nielsen, Hanne Sejrbo Nielsen, Mogens Nørgaard, Knud Odde, Lene Rasmussen, Lars Ravn,  , Tong Wang, Claus Ørntoft.