Return to site

ASOCIAL

Galleri Artpusher

St. Kongensgade 103, Copenhagen.

09.-20.09.2020. 

A S O C I A L

”Jeg ville opfatte det som upassende, hvis jeg stod og talte om kultur lige nu …”

De sidste mange år har kunsten, kunstnerne, kulturen og kulturinstitutionerne været under hård beskydning fra politikere, journalister og kulturnotabiliteter. Med hån og spot er vi blevet beskyldt for enten at være for elitære eller for folkelige.

Afmonteringen af kulturen og kulturstøtten med de 2% tilbagebetalingskrav fra alle statsstøttede kulturinstitutioner er et helt konkret eksempel, der først stoppede med nye finansloven for 2020.

Og så kom Covid-19.

Den økonomiske krise som følge af corona-restriktioner har de fleste udøvende kunstnere, musikere, skuespillere samt alle kulturinstitutioner kunne mærke som en syngende lussing.

Når kulturminister Joy Mogensen udtaler; Jeg vil opfatte det som upassende, hvis jeg stod og talte om kultur lige nu. Ja, så bliver man træt og ked af at høre en udtalelse fra den ansvarlige minister, der her fremstår upassende og med mangel på indsigt i kulturens rolle og betydning.

Det er jo netop kunst og kultur der binder os sammen som mennesker og som nation. På tværs at sociale skel og ophav. Og endnu mere under corona-epidemien.

Det siges, at Winston Churchill under Anden Verdenskrig blev bedt om at skære i kunststøtten, for at finansiere krigsindsatsen. Churchill svarede: ”Hvad er det så, vi

kæmper for?”

Med det i tankerne har kunstnerne Søren Vilhelm og Martin Askholm kurateret udstillingen ”A S O C I A L” hvor de hver især har inviteret en håndfuld kollegaer til at udstille sammen.

I dag er vi mere afhængige af hinanden - og samtidig mere adskilte fra hinanden - end nogensinde før. Udstillingen ”A S O C I A L” berører to højaktuelle temaer og menneskelige grundvilkår: Vores fundamentale ensomhed og vores evige søgen efter fællesskab.

Ensomheden er ofte et almindeligt arbejdsvilkår for kunstneren. Men hvad sker der mentalt for kunstnerne uden social kontakt? Ændrer kunstneren sig? Ændrer værkerne karakter? Eller er kunstnere bare generelt asociale? Eller er det i virkeligheden magthaverne, der skal repræsentere samfundet, som er de asociale?

Vi vil som udøvende kunstner ikke sidde den nuværende situation overhøring. Vi forholder os til livet, samtiden, tidsånden - og til nuet - gennem vores kunst.

De deltagende kunstnere er; Artpusher, Martin Askholm, Lars Kræmmer, Rasmus Danø, Lars Heiberg, Jesper Dalgaard, Jan Klein, Oliver Abbey, Kristian Von Horn$leth, Fat Skiny

A S O C I A L

4. september - 20 september.

Fernisering: Fredag den 4. september kl. 17 -21

Galleri Artpusher Store Kongensgade 103, 1264 KBH K.